Kurz tradiční selské kuchyně ve Finsterau

Autor: MK <kytlicova(at)rras.cz>, Téma: AKTUALITY, Vydáno dne: 14. 03. 2012

Finsterau 1

Lidový skanzen v bavorském Finsterau pořádá každý rok mnoho zajímavých kulturních akcí. Pokud skanzen navštívíte v pátek 23. března 2012, budete mít jedinečnou příležitost, dozvědět se něco více o tradičním bavorsko-šumavském kuchařském umění.

V rámci tohoto kurzu již byli zájemci seznámeni s kuchařskými recepty z brambor, jak upéct tažený závin, nyní se dozvíte, jak si připravit vynikající domácí nudle. Od 13 hodin vás p. Monika Kreutzer na statku Tanzerhof seznámí s výrobou nudlového těsta – hlavními přísadami pro slané i sladké varianty těsta jsou mouka a správné množství vajec a vody. Naučíte se nejen nudlové těsto připravit, v rámci programu se také dozvíte, jak těsto dále zpracovávat, jak připravit např. nudlové taštičky plněné tvarohem a sušenými hruškami, přelité máslem a sypané skořicí a cukrem.

Vstupné je 20 EUR, včetně vstupenky do muzea. Doporučujeme se předem přihlásit na tel. 0049(0)85 57 96 06-0. Více na www.freilichtmuseum.de, na www.ic-bavorskyles-sumava.cz nebo v Informačním centru Bavorský les – Šumava v Plzni a Českých Budějovicích.